Kookgek stelt voor

40 BESTE RECEPTEN VAN DE VORIGE EEUW


Le Filet de Sole aux Nouilles - Fernand point

Ingrediënten

  1. 600 g Zeetong
  2. 1 middelgrote tomaat
  3. 3 sjalotten
  4. 4 middelgrote Parijse champignons
  5. 20 cl witte wijn
  6. 2 nesten van tagliatelle
  7. 1 eigeel
  8. 100 g boter
  9. 1 eetlepel slagroom
  10. zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Maak de tongfilets proper. Ook de tomaat en snijd hem in blokjes. Pel en hak de sjalotten. Was de paddenstoelen, snijd de koppen in stokjes en bewaar de stelen.
  2. Doe de tongfilets in een steel pant en doe er visfumet op de filets. Kook gedurende 20 minuten met witte wijn, sjalotten en champignons. Op laagvuur tot het kookt
  3. Doe de eierdooier in een pan in een bain-marie op laag vuur. Voeg een lepel water toe, klop en roer de geklaarde boter erdoor. Zout, klop het mengsel tot het glad is.
  4. Neem de tongfilets eruit als ook de champions en de tomaten.
  5. Laat het vocht inkoken tot er nog maar een paar lepels over zijn. Klopt de slagroom, altijd met een garde of een blender. Voeg het vocht(aroma) en de room toe aan de sabayon.
  6. Kook de pasta 5-6 min. In kokend gezouten water.
  7. Leg de noedels met de tomaat en de champignons op de serveerschaal. Plaats de filets bovenop.
  8. Bedek met saus. Ga 2-3 minuten onder de grill tot je inkleurt. Bekijk de kleuren van de filets onder de grill.